Slanghaspels

Gepost op

Gebruik slanghaspel

Bijna ieder huishouden is wel in het bezit van een tuinslang. Om de tuin water te geven, de auto te wassen of het zwembadje van de kleine te vullen. Wanneer je in het bezit bent van een flexibele tuinslang is het prettig om deze na het gebruik netjes op te ruimen. De slanghaspel is het aangewezen artikel om een tuinslang aan op te rollen. Ben je in het bezit van een grote tuin dan is een slangenwagen ideaal. Met een slangenwagen is het simpel om achter in de tuin water te spuiten. Een tuin van tien meter wordt op deze manier makkelijk overbrugd. Wanneer je niet zo veel ruimte hebt rondom je huis, is het gebruik van de wandslangenbox dé oplossing. Op een simpele manier aan de muur te bevestigen. Bij deze methode heb je de tuinslang altijd bij de hand.   

Slangenwagen 

Slangenwagens zijn voor de grote tuin een prima artikel. De tuin water geven zonder dat de slang in de knoop raakt. Er zijn slangenwagens waar wel 100 meter tuinslang aan bevestigd kan worden. Een aantal slangenwagens kunnen samen met een tiental meters tuinslang aangeschaft worden. 

Muurhaspel 

De muurhaspel is een haspel die relatief goedkoop is, en aan elke muur kan worden bevestigd. Altijd de tuinslang in de buurt om de tuin te besproeien. Eén van de simpelste vormen van een muurhaspel is de gegalvaniseerde haspel die door het verzinkte staal een robuuste uitstraling heeft. Het is als het ware een grote band van metaal, is aan de zijkanten voorzien is van een beugel, die de slang goed op zijn plek houd. Deze slanghaspel voor aan de muur is de wat goedkopere variant.  De zwenkbare muurhaspel is uitermate geschikt voor de wat kleinere tuin en het terras. De praktische slangenbox kan op simpele wijze aan de muur worden bevestigd. Deze slanghaspel kan zijn voorzien van een automatisch oprolsysteem. Nooit geen knopen meer in de slang. Deze haspel is wel wat prijzig maar erg duurzaam.   

Industriehaspels

Ten behoeven van brandbestrijding en het werken met hoge druk zijn speciale slanghaspels ontwikkeld die robuust en sterk moeten zijn. Deze haspels bestaan uit een hangend, mobiel of staand model. Er kan een pneumatische, elektrische of hydraulische motor nodig zijn om de slangen snel en efficiënt uit te rollen. De handgewonden haspels worden o.a. gebruikt op de bedrijfsvloer om met een hogedrukreiniger te werken. Ook het veergewonden model is een prima apparaat op de werkvloer. Een elektrisch aangedreven haspel kan gebruikt worden bij zware toepassingen. Bij het blussen van een brand zal altijd met een elektrisch aangedreven slanghaspel worden gebruikt. Bij BDJ Holding BV kunt u terecht voor meer informatie over industriehaspels.


Delen